Trykkammer-behandling

HyperBar Oxygen-behandling

Formålet med behandlingen er at forbedre gennemstrømningen af blod i kroppen, så der kommer mere ilt til det ødelagte væv i blæren. På den måde kan der dannes nye blodkar og eventuelle sår kan hele. 

Behandling i trykkammer findes kun et par steder i landet, og der er ikke mange patienter med smertefuldt blæresyndrom, som tilbydes denne behandling. Måske fordi der heller ikke her er dokumenteret effekt, og at det kræver behandling dagligt over et par måneder. 

Hvor findes behandlingen?
Der findes trykkammerbehandling to steder i landet, og de er forskellige. I København findes der et stort trykkammer med plads til op til 7 patienter. I Odense findes et solo-kammer, dvs. at man ligger alene i et lille kammer.

Sådan foregår en behandling på Rigshospitalet i København
Ved en trykkammer-behandling sidder man sammen med op til syv andre patienter i et særligt stålkammer. I kammeret stiger lufttrykket langsomt, indtil det er så højt, at det svarer til, at man var 14 meter under havets overflade. En behandling varer ca. to timer. Undervejs har man en gennemsigtig plastikhætte på, som er tilsluttet en iltslange, der sender ren ilt ind i hætten. 

Under hele seancen har patienterne mulighed for at komme i kontakt med læger, sygeplejersker og dykkere, som overvåger behandlingen på en skærm. Skulle en patient blive dårlig eller have brug for at komme på toilettet, kan personalet på under et halvt minut komme ind i kammeret for at hjælpe ham eller hende ud.

Et forløb i trykkammer består oftest af 30-40 behandlinger, som gives hver hverdag, indtil man har fået det anviste antal behandlinger.