De fleste hospitaler, der behandler smertefuldt blæresyndrom, tilbyder blæreskylninger.
Formålet med blæreskylninger er at genopbygge det beskyttelseslag, som findes i blæren. Beskyttelseslaget sørger normalt for, at de affaldsstoffer, som findes i urinen, ikke trækker ind i blærevæggen. Men hos mange patienter med smertefuldt blæresyndrom er beskyttelseslaget ødelagt eller ikke stærkt nok.
Hvordan foregår behandlingen?
Sygeplejersken fører et kateter op gennem urinrøret og sprøjter en lille mængde væske op i blæren. Væsken efterlades i blæren og skal blive der mellem 15 minutter og 2 timer. Den forsvinder, når man tisser næste gang.
Selve skylningen af blæren kan finde sted på hospitalet, men nogle patienter kan selv gøre det hjemme efter grundig instruktion af en sygeplejerske. Så sparer du turen til og fra hospitalet – og du slipper for at komme i kontakt med de mange fremmede bakterier på hospitalet. Husk at bede sygeplejersken om et spejl, så du bedre kan se, når du skal bruge kateteret.
Hospitalerne bruger forskellige præparater til at skylle med. Nogle hospitaler har flere til rådighed. Er du så heldig, at det er tilfældet, kan du sammen med din læge på hospitalet finde det præparat, der passer dig bedst. Måske skal I forsøge jer frem.