Smertebehandling på tværfaglig smerteklinik

På en række sygehuse rundt om i landet findes der smerteklinikker.
Der er både monofaglige klinikker og tværfaglige klinikker.

De monofaglige klinikker tager sig oftest udelukkende af medicinsk behandling. De tværfaglige smerteklinikker kommer derimod hele vejen rundt om patienten og består derfor af et team af læger, sygeplejersker, psykologer, fysioterapeuter og socialrådgivere med henblik på, at patienten lærer at acceptere smerten og at leve med den.

Da der ikke er nogen helbredelsesmuligheder for patienter med smertefuld blæresyndrom, og man derfor skal leve med den i mange, mange år, vil denne type patienter have størst glæde af de tværfaglige klinikker.

På den tværfaglige smerteklinik får man tilbud om medicinsk behandling, samtaler med psykolog og nogle steder også mindfulness. Både patienter og pårørende tilbydes også undervisning i, hvad det vil sige at skulle leve med kroniske smerter. På smerteklinikken tilbyder fysioterapeuterne øvelser (men ikke behandlinger), så man kan holde kroppen i gang, og evt. kan en socialrådgiver hjælpe med at afklare erhvervsevne. 

Et forløb på en tværfaglig smerteklinik varer typisk ét til to år. Desværre er der meget lang ventetid. Du skal henvises af din urolog eller din praktiserende læge.