Behandling med akupunktur (Hanne, 2022)

Akupunktur har gjort en stor positiv forskel for mig, og jeg beder til at det må fortsætte sådan.

Jeg fik diagnosen IC + hunner læsioner i juni 2019, efter 5 år med smerter, ingen nattesøvn og vandladning dagen lang! I juni 2019 og igen i 2021 fik foretaget cystoskopi med el-koagulation. Derefter besluttede jeg mig for at prøve akupunktur mod smerter, nattesøvn og psyken.

Jeg begýndte på behandlinger med akupunktur i 2021 og har fået det siden. Jeg sover op til 4 timer sammenhængende, hvor jeg tidligere sov max en time ad gangen. Min blære er stadig lille, men bare det at være smertefri og få sovet, er som at få et nyt liv.

Akupunkturen menes at hjælpe med blodgennemstrømningen til organerne, og derved bliver smerterne mindre. Efter en del operationer i underlivet, har jeg dannet meget arvæv, og det forårsager dårlig blodtilførsel til vævet i blæren og rundt i blæren.

Nålene bliver sat på bestemte punkter på kroppen i forhold til energibanerne, som er akupunktørens udgangspunkt. Punkterne er forskellige fra gang til gang, afhængig af hvilke energibaner der er dårlige lige netop den dag. Udover det har jeg fået nåle i forhold til arvæv i underlivet, nålene bliver sat ind og rammer arvæv (kan mærkes når de rammer vævet!) og fjernes igen. De andre nåle som styrker energibanerne, ligger jeg med i 20 til 30 minutter.

Arvævet i blæren er næsten væk i dag, og jeg kan mærke hvor blødt mine operationsar er blevet.

Det er meget svært at forklare 100%, hvordan det er akupunktøren arbejder, da det er alternativt, og det går på blokerede energibaner. Det er hele kroppen, der skal behandles for at få det hele til at fungere igen. Det er ikke at sammenligne med den videnskabelige behandlingsform, hvor man kun behandler det syge område.

Jeg er optimist og tror på, at jeg ikke skal have flere cystoskopier med el-koagulation, og jeg håber og giver akupunkturen en chance, om det også kan fjerne stivheden i blæren, så den kan blive mere elastisk igen.

Jeg ser det som gigt, der også er en autoimmunsygdom, og her hjælper akupunktur mod smerter og selve gigten!

Det er en lang behandlingstid, og mange behandlinger, men det er det hele værd og en god investering i livskvalitet for mig. Jeg har hele tiden haft fuldtidsarbejde og rejser meget i min fritid og lever, som jeg gjorde, før jeg fik IC.

Ingen medicin tager jeg, og jeg har fået et godt liv med IC, synes jeg selv.

Jeg har kun ondt, når blæren er fyldt! Jeg går med bind, da jeg stadig har brug for toilet, når blæren er fyldt med sine 150 ml. Jeg føler, at jeg kan have mere urin i blæren nu end for et år siden. Har ikke prøvet at måle det, måske jeg skulle prøve det!

Ja, jeg har fået det godt, og jeg tror på at fremtiden med IC bliver endnu bedre for mig.